Huidverbeterend

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling die de dode huidcellen verwijdert met behulp van fijne kristallen en zo de huid direct gladder maakt. Met als resultaat een stralende huid.

De behandeling

De huid krijgt eerst een basisreiniging. Daarna begint de Microdermabrasie behandeling. De specialist gaat met een speciaal mondstuk over de huid welke vacuüm trekt. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van de huid, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de aanmaak van collagene en elastine vezels. Vervolgens schuurt een stroom van micro-kristallen de huid af. Gebruikte kristallen en loskomende dode huidcellen worden opgevangen in een afvalbakje. Het resultaat na de behandeling is een jongere uitziende huid wat een schoon en fris uiterlijk geeft. Microdermabrasie is mogelijk voor alle huidtypen. Het is ook effectief voor verstopte poriën, oppervlakkige pigmentstoringen en een zonbeschadigde huid.

Huidreactie

Mogelijke reacties van de huid na de behandeling zijn roodheid, lichte zwelling, korstjes (in geval van een pukkelige huid), schilfertjes (bij een droge huid) en rode strepen. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. De rode strepen kunnen tot maximaal een week aanhouden.

 • Duur behandeling: 30 minuten
 • Voor een optimaal resultaat: 3-5 behandelingen

Bindweefselmassage gezicht of lichaam

Cosmetische bindweefselmassage is een intensieve vorm van massage die erop gericht is om de onderliggende vezels van de huid te stimuleren. Het wordt ook wel dieptemassage genoemd of als het om het lichaam gaat. Oorspronkelijk is de massage ontwikkeld door fysiotherapeuten om lichamelijke klachten te verhelpen. Deze vorm van masseren is daarna al snel opgepakt door de cosmetische branche vanwege de gunstige effecten op de elasticiteit van de huid.

Door het gezicht en het lichaam stevig te masseren raakt de huid beter doorbloed en kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en ziet de huid er jonger, gladder en steviger uit.

Wij adviseren bindweefselmassage onder andere bij de volgende klachten:

 • Rimpels – vervagen door versnelde stofwisseling van de huid

 • Acne – betere huidweerstand 

 • Littekens – minder zichtbaar door huidverjonging

 • Bleke rokershuid – krijgt een gezonde teint door betere doorbloeding

 • Verslapte huid na gewichtsverlies of zwangerschap – aanmaak nieuw bindweefsel

 • Plaatselijke vetophopingen – afvoer van vocht en afvalstoffen

 • Cellulite – los masseren van onderhuidse verklevingen

 • Slechte doorbloeding – egalere huid en strakkere contouren 

 • Nabehandeling van liposuctie of liposculptuur

Tijdens een bindweefselmassage wordt het lichaam of het gezicht grondig gekneed. Het is echter niet de bedoeling dat de behandeling pijn doet. Vooral op het lichaam kunnen plekken zijn waar de huidvezels zodanig verkleefd zijn dat de doorbloeding minimaal is. Massage dient dan zeer voorzichtig en zorgvuldig uitgevoerd te worden om schade aan de huid en het bindweefsel te voorkomen. Een gevoelige, dunne of couperosehuid hoeft overigens geen belemmering voor te zijn voor een dieptemassage.

Bindweefselmassage wordt wel als losse eenmalige behandeling aangeboden, echter de effecten zijn dan nauwelijks zichtbaar. De eerste resultaten zijn pas na 6 tot 8 keer te verwachten. Hoeveel behandelingen daadwerkelijk nodig zijn hangt af van de aard en ernst van de klachten en het gewenste effect.Wij stellen bij iedere klant een op maat gemaakt behandelplan.

Bioskin smoothing

Effect

Bio Skin Smoothing helpt putjes, littekens die op de huid liggen, couperose (gesprongen bloedvaatjes) en steelwratjes te verwijderen.

Werking

De smoothers van het innovatieve Bio Skin Smoothing apparaat, activeren de doorbloeding waardoor de huid verstrakt. Een hoogfrequent signaal sluit gesprongen bloedvaatjes en strijkt oneffenheden glad.

Behandeling

Tijdens de behandeling strijken we met een soort warm strijkijzertje gedurende een aantal minuten over de rimpels of littekens. Bij couperose gebeurt dat met een warm naaldje die de vaatwandjes als het ware tegen elkaar plakt. Na de behandeling oogt de behandelde plek rood en vertoont soms zelfs korstjes. Wij adviseren u om uit de zon te blijven tot de huid goed is hersteld.

Acné behandeling

Acne is een van de meest algemeen voorkomende huidaandoeningen. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Vooral om psychologische redenen en om complicaties te vermijden, zoals littekens, is het van belang om snel in te grijpen bij acne. Met de juiste behandeling en thuiszorg kunnen wij uw huid weer in balans brengen. Wilt u van de pukkeltjes en puistjes af, dan bent u bij ons aan het goede adres!
Acne en een vette huid met grove poriën kan ook op latere leeftijd ineens openbaren. Dit kan onder andere te maken hebben met factoren zoals hormonen, werkomstandigheden, stress en eetgewoonten.

Acne manuele behandeling

Als eerst bepalen we de huid en gaan we uw leefgewoonte na doormiddel van een intake gesprek en huidanalyse. Vervolgens wordt een reiniging en diepte reiniging uitgevoerd. worden de onzuiverheden verwijderd. De huid wordt in balans gebracht door het acné mask en de behandeling wordt afgesloten met een dag verzorging. De behandeling kan afwijken aan de hand van de huidanalyse.

Microdermabrasie behandeling

Het geeft de grauwe hoornlaag een heldere frisse en matte tint en opent verstopte poriën. Comedonen (mee-eters) en milia’s kunnen nu makkelijk worden verwijderd. Ook is het effectief op littekens.